Aromatica Kostivalový emulgel s jalovcem 75 ml

Kostivalový emulgel s jalovcem k masážím svalů, šlach a kloubů. K regeneraci …

Zobrazit více

Kostivalový emulgel s jalovcem k masážím svalů, šlach a kloubů. K regeneraci po sportovních výkonech, k ošetření namáhané pokožky.

Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

Kostivalový emulgel s jalovcem je moderní aplikační formou pro ty, kteří mají zájem o využití vlastností kostivalu lékařského, ale kterým nevyhovuje tradiční zpracování do sádlového základu. Umožňuje snadné vstřebávání účinných látek, snadno se roztírá a příjemně chladí.


Hlavní složky

Kostival (Symphytum)
Jeden z nejznámějších a nejpoužívanějších přírodních prostředků lidové medicíny k hojení ran a pohmožděnin. Rostlině je přisuzována schopnost urychlovat hojení zlomenin kostí – odtud pochází název rostliny. Kostivalová mast je známa již od středověku. Účinnými látkami jsou alantoin, pyrolizidinové alkaloidy, třísloviny, steroly, atd.
Působí blahodárně na hojení ran, podvrtnutí, namožení svalů či kloubů. Také může být aplikován na rozpraskanou pokožku, případně ke zmenšení otoků. Bylina pomáhá při křečových žilách a vředech, není ovšem vhodné používat na otevřené rány.


Jalovcová silice (Oleum juniperi)
Silice se získává z plodů jalovce obecného (Juniperus communis). Jalovec je velmi dobře znám zejména pro využití bobulovitých plodů v kuchyni. Mimo to se jalovec dodává do ginu, ale i do jiných alkoholických nápojů, například i do piva. Roztlučené bobule se přidávají do marinád na zvěřinu a do nádivek drůbeže.
Účinnými složkami silice jsou monoterpeny, katechinové třísloviny a flavonoidy. Vnitřně má mírné diuretické účinky, lze ji použít při poruchách trávení a jako cholagogum. Zevně zmírňuje bolesti svalstva. Silice destilovaná z plodů se využívá při revmatických potížích.


Eukalyptová silice (Oleum eucalypti)
Silice se získává z listů blahovičníku kulatoplodého (Eucalyptus globulus). Blahovičník je více než 100 metrů vysoký strom, známý spíše pod svým latinským názvem. Eukalypty jsou kvalitním zdrojem vody, jak pro australské domorodce (žvýkali listy pro doplnění tekutin), tak pro medvídky kolala, pro které jsou listy blahovičníku jediným přísunem potravy.
Silice z listů obsahuje eukalyptol, který příjemně voní a je zdrojem léčivých účinků. K vnitřnímu užití je silice vhodná při bronchitidách na uvolnění hlenu a usnadnění vykašlávání. Zevně má eukalyptus antibakteriální účinky, snižuje svalové napětí a křeče a přináší úlevu při bolestech hlavy. Používá se k masážím při pohmožděninách a namožených svalech.


Chlorofyl (Chlorophylum)
Zelené barvivo rostlin obsažené v plastidech. Je to složité pyrolové barvivo obsahující hořčík.Chlorofyl má protizánětlivé účinky, urychluje epitelizaci a granulaci pokožky. Používá se při léčbě dekubitů, popálenin, hnisavých kožních infekcí, ran a nekróz.

Informace pro uživatele

Aplikace: Podle potřeby jemně vmasírovat do pokožky.

Balení: Neprůhledná plastová tuba s flip-top uzávěrem o obsahu 75 ml.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C. Pozor emulgel nesmí zmrznout!

Upozornění: U lidí s citlivou pokožkou doporučujeme před aplikací ověřit snášenlivost emulgelu vetřením malého množství do kůže.

Schváleno Ministerstvem zdravotnictví České republiky.

Vyzkoušejte také ostatní výrobky značky Aromatica, které uvidíte v kategoriích Kosmetika, Bylinné masti a Tělová kosmetika. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Bylinné masti.

Ohodnoťte tento produkt jako první.