Aromatica Prsní balzám 40 ml

Prsní balzám k posílení horních cest dýchacích v zimních měsících. Lze použít …

Zobrazit více

Prsní balzám k posílení horních cest dýchacích v zimních měsících. Lze použít zevně i k inhalacím (rozpustit v horké vodě). Bez konzervace, barviv a parfemace.

Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

5
Zákazník doporučuje

100% zákazníků doporučuje

Hodnotil 1 zákazník
Napsat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Aplikační forma

Základem prsního balzámu je bílá vazelína. Tento masťový základ je využíván již více než 100 let. Výhodou vazelíny je její chemická indiferentnost, stálost a nedráždivost, která je důležitá zvláště dnes, kdy se objevuje stále více alergií. Ve vazelíně se rozpouští některé účinné látky, jako je například kafr. Mísí se s některými tekutými účinnými látkami. Absence barviv a parfemace snižuje riziko alergické reakce.


Hlavní složky
- Kafr (Camphora)
Látka obsažená v některých rostlinných silicích, původně byl získán ze dřeva kafrovníku. Dnes je tato látka vyráběna synteticky.
Důležité je zevní využití kafru do mastí a mazání. Látka je využívána jako derivans.


- Thymol (Thymolum)
Thymol je monoterpenický derivát obsažený v tymiánové silici, získávané z tymiánu obecného (Thymus vulgaris)
Thymol má antiseptické účinky a je využíván například také do zubních past či ústních vod.


- Mátová silice (Oleum menthae piperitae)
Silice získávaná z máty peprné (Mentha piperita), hojně užívané pro své léčebné účinky. Zevně se používá máta do masážních olejů při migrénách, obličejové neuralgii, svalových a revmatických bolestech a to zejména v zimě. Hlavími složkami silice jsou menthol, mentholové estery, menthon a menthofuran.
Zevně se používá máta do masážních olejů při migrénách, obličejové neuralgii, svalových a revmatických bolestech a to zejména v zimě. Účinná je také při nachlazeních a katarech horních cest dýchacích, ať už ve formě čajů, nebo do masážních olejů a balzámů


- Terpentýnová silice (Oleum terebinthinae)
Silice se získává destilací terpentýnového balzámu z různých druhů borovice (Pinus). Hlavními složkami silice jsou afa a beta-pinen, limonen, felandren a další.
Terpentýnová silice používá se do přípravků prokrvujících kůži a také k inhalacím při bronchitidách.


- Levandulová silice (Oleum lavandulae)
Silice získávaná z levandule lékařské (Lavandula officinalis). Bylina se již dlouho používá pro své léčebné vlastnosti, které zastupuje právě levandulová silice obsahující ester linaloolu, geraniol, borneol, alfa-pinen, atd.
Silice má antiseptický účinek. Další možné využití je proti bolesti při štípnutí hmyzem, popálení kopřivami, nebo nevelkých popáleninách obecně. Silice je také využívaná v aromaterapii k masážím a při revmatických potížích. Mimo to je možné levanduli použít při celé řadě dýchacích potíží, včetně kašle, zánětu průdušek, případně astmatu


- Eukalyptová silice (Oleum eucalypti)
Silice se získává z listů blahovičníku kulatoplodého (Eucalyptus globulus). Blahovičník je více než 100 metrů vysoký strom, známý spíše pod svým latinským názvem. Eukalypty jsou kvalitním zdrojem vody, jak pro australské domorodce (žvýkali listy pro doplnění tekutin), tak pro medvídky kolala, pro které jsou listy blahovičníku jediným přísunem potravy.
Silice z listů obsahuje eukalyptol, který příjemně voní a je zdrojem léčivých účinků. K vnitřnímu užití je silice vhodná při bronchitidách na uvolnění hlenu a usnadnění vykašlávání. Zevně má eukalyptus antibakteriální účinky, snižuje svalové napětí a křeče a přináší úlevu při bolestech hlavy. Používá se k masážím při pohmožděninách a namožených svalech.


Informace pro uživatele
Aplikace
2-3x denně aplikujte formou jemné masáže do pokožky hrudníku a zad.


Balení
Neprůhledná plastová tuba se šroubovacím uzávěrem o obsahu 40 ml.


Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C.


Upozornění
U lidí s citlivou pokožkou doporučujeme před aplikací ověřit snášenlivost masti vetřením malého množství do kůže.

Schváleno Ministerstvem zdravotnictví České republiky.

Vyzkoušejte také další produkty značky Aromatica, které naleznete v kategoriích Kosmetika, Bylinné masti a Tělová kosmetika. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Péče o poprsí.